Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η απόλαυση του χρόνου στην πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου


Ανοιχτή προβολή / παρουσίαση της ταινίας "Η απόλαυση του χρόνου στην πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου" έλαβε χώρα σήμερα στο Δημοτικό κινηματογράφο Ναυπλίου στις 17:30 το απόγευμα. Το ντοκυμαντέρ το οποίο διήρκεσε πάνω από 1:30 ώρα αναδεικνύει την ιστορία της διασημότερης πλατείας της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Εικόνα της πλ. Συντάγματος -Πηγή: Εικονική περιήγηση στο Ναύπλιο



Ειδική αναφορά έγινε στα ονόματα με τα οποία ήταν γνωστή η πλ. Συντάγματος στο πέρασμα των χρόνων, στα κτίρια που την περιβάλλουν και την ιστορία τους, στους μόνιμους κατοίκους της πλατείας αλλά και στον κόσμο που την επισκέπτεται καθημερινά.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας κ. Ζέρβας παρουσιάζει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από παλιά "φωτισμένο" με εικόνες από την σημερινή καθημερινότητα της πλατείας. Επίσης παρουσιάζονται για πρώτη φορά άγνωστες πτυχές της ιστορίας της όπως οι αλλαγές - πολεοδομικές, αρχιτεκτονικές και μη.

Ξεχωρίσαμε

Χαρακτηριστική είναι η φράση συμπολίτη μας στο ντοκυμαντέρ αναφορικά με το προστατευμένο μνημείο της φύσης, τον ιστορικό πλάτανο του Ναυπλίου (ΦΕΚ 590/Β/1977 - Αρχείο ΕΚΒΥ):
Ο καθένας πρέπει να βρει το χρόνο που του ταιριάζει στην πλατεία. Το φως και τα χρώματα είναι διαφωρετικά κάθε ώρα της ημέρας κάτω από τον πλάτανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου